Duyurular

Sayın Üyelerimiz oda aidatlarını lütfen zamanında ödeyiniz.


ODAMIZIN DEĞERLİ ÜYELERİNDEN RÜSTEM TATLI'NIN 
( GOLD MOTEL ) KIYMETLİ ANNESİ TESLİME TATLI VEFAT ETMİŞTİR.MERHUMEYE ALLAH'TAN RAHMET KEDERLİ AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLERİZ.
İRT: RÜSTEM TATLI :0(536) 253 00 69


Mehmet Demir vefat etmiştir ailesine sabır yakınlarına başsağlığı dileriz.


Erdemli Hava Durumu
Anket
Özlü Sözler
Ahi'nin eli, kapısı, sofrası açık olmalı; gözü beli ve dili kapalı olmalı. — Ahi Evran
İlçemiz Hakkında


COĞRAFİ DURUMU

Doğuda Mersin, batıda Silifke, kuzeyde Karaman İli ve güneyde Akdeniz ile çevridir. Mersin-Silifke karayolu üzerinde ve Mersin´e 35 km uzaklıktadır  

İLÇENİN TARİHİ 

İlçe merkezi 1 Haziran 1954 tarihine kadar Silifke ilçesinin Yağda bucağına bağlı Koyuncu Köyü ve Mersin Merkez ilçesinin Elvanlı bucağına bağlı Alata Köyü  olmak üzere birbirine sınırdaş iki ayrı köy iken, bu iki köyün birleşmesiyle 1 Haziran 1954 tarihinde ilçe olmuştur.    İlçe Kizuvatnalılar zamanından başlayarak sırasıyla Hitit, Frig, Asus, Eski Yunan, Roma, Bizans, Selçuklu, Karamanoğulları ve Osmanlı uygarlıklarına ev sahipliği yapmış olması nedeniyle çok zengin tarihi ve kültürel varlıkları barındırmaktadır.  

TARİHİ, DOĞAL VE KÜLTÜREL VARLIKLAR 

Tarih boyunca bir çok kavim ve uygarlıklara ev sahipliği yapmasının sonucu olarak ilçe çok zengin tarihi ve kültürel varlıkları barındıraktadır. Başlıcaları Kızkalesi, Korikos ve Elauissa Sebaste antik kentleri ve çevresindeki kaleler, sarnıçlar, su kemerleri, kiliseletr, ayaş amfitiyatro, öküzlü, kanlıdivane, çatıören, imirzelli, Akkale (Tırtar) ören yerleridir.

Erdemli, Mersin’in 36 km. batısında ve denizden itibaren 1 km. içeride kurulu bir ilçedir. İlçe sınırları içerisinde tarihi ve turistik yerlerin yoğun olması ve narenciye üretiminin büyük bir bölümünün bu ilçede yetiştirilmesi ilçenin il içerisindeki önemli konumunu göz önüne sermektedir.   Lamas çayı, Sorgun deresi, Karakız deresi ve Şahna deresi kanyonları rafting, doğa sporları ve treking aktiviteleriyle alternatif turizm potansiyeli barındırmaktadır.  

EKONOMİ

İlçe ekonomisi hayvancılık, tarım ve turizm dayanmaktadır. Kumkuyu mahallesinde marina limanı mevcut olup turistik alt yapı tesisleriyle turizm ilçede gelişmiştir.   İlçe narenciye (özellikle limon) ve seracılığın anavatanı durumundadır. Akdeniz ikliminden uzak dağlık bölgelerinde açık tarla sebzeciliği ve meyve yetiştiriciliği yapılmaktadır. Hacılanı yaylası ve civarında iklim ve yeraltı toprak yapısının uygun olması nedeniyle soğuk hava depoları yaygınlaşmıştır. Bu depolarda soğutma için herhangi bir enerjiye ihtiyaç duyulmamaktadır.   İlçe merkezinde faaliyette olan Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü ilimiz başta olmak üzere Türkiye tarım ve hayvancılığının gelişmesine ve dolayısıyla ekonomiye çok önemli katkı koymaktadır.  

Mersin Erdemli Esnaf ve Sanatkarlar Odası

© Copyright 2019  V4.1 Tüm Hakları Saklıdır.
Top